
francouzské dezerty
O KURZU FRANCOUZSKÉ DEZERTY
Z ODPALOVANÉHO TĚSTA, ÉCLAIRS
sobotní kurzy v čase 9:30 - 17:30 hodin





Francouzské dezerty...
Co vám říká "odpalované těsto"? Většinou si každý vybavíme "věneček" nebo "měchurku", "větrník", "rohlíček" a tak nějak všelijak se tomu u nás v různých oblastech říká. A to je asi tak všechno. A pokud jste se o vlastní výrobu pokusili, brzy jste to po neúspěchu vzdali. V horším případě to letělo do koše a řekli jste si "už nikdy více"!
Ale...! Za prvé nikdy neříkejte NIKDY! Za druhé NENÍ věneček jako věneček! A za třetí odpalované těsto NEJSOU JEN "naše" české známé zákusky. Naše skvělá lektorka Hanička Sokolová vás o tom přesvědčí!
A co říká sama Hanka? "... odpalované těsto je kapitola sama o sobě, ale když víte jak na něj, bude vás bavit! Ve Francii vytváří z odpalovaného opravdu úžasné dezerty plné chutí a kombinací a já vás jich pár naučím! Nebojte se toho! Zaručuji vám, že těmito dezerty okouzlíte a potěšíte každého. Překvapíte neklasickým věnečkem nebo úchvatným francouzským Paris Brest s křupavou vrstvou a pistáciovou šlehanou Ganache, Eclaire s arašídovým krémem a tekutým slaným karamelovým středem.
Tak pojďte do toho se mnou! Těším se na vás! Hanka
Registrujte se na konci stránky přes formulář a neváhejte, počet míst je omezený! Požadujete-li dárkový voucher, tak Vám ho obratem zašleme!
Těšíme se, že společně strávíme příjemný den tak, abyste se mohli pyšnit vlastnoručně vyrobenými francouzskými dezerty, které si odnesete domů!
Co můžete očekávat v našem kulinářském institutu?
Jak to bude probíhat? Nejprve si u dopolední kávičky řekneme trochu teorie, nebo-li kulinářské techniky, fígle atd., tedy to, co je pro práci nezbytné. Hanka Vás zasvětí do "tajemství" výroby a správné techniky odpalování. Prozradí vám tipy a triky jak docílit, aby se dezerty z odpalovaného těsta vždy povedly. Naučíte se různé druhy krémů na plnění úžasných dezertů. A co je nejdůležitější? Dezerty, které si u nás vyrobíte si odnesete s sebou domů! No není to skvělá nabídka?
Tak se na to připravte! Bude to jízda!
Co se naučíte:
- neklasický věneček z kakaového odpalovaného těsta
- žloutkový krém s tonka fazolí
- luxusní pařížskou šlehačku
- dezert Paris Brest s křupavou vrstvou
- pistáciovou šlehanou Ganache
- Eclaire s arašídovým krémem a tekutým slaným karamelovým středem
Časová náročnost kurzu: 8 hodin
Lektor: Hana SOKOLOVÁ
Nejbližší termín kurzu:
sobota 14. 10. 2023
Vhodné pro: všechny, kdo se chtějí naučit upéct a ozdobit dokonalý francouzský dezert
Jinde za stejné peníze dostanete polovinu toho co u nás!
Cena 8 hodinového sobotního kurzu:
2 990 Kč
Co s sebou? NIC! Jen dobrou náladu a úsměv!
V ceně kurzu máte: studijní materiály, recepty, všechny suroviny na výrobu, po celý den káva a pitný režim, občerstvení, vyrobené dezerty si odnesete s sebou domů. K zapůjčení zástěry a veškeré pracovní náčiní, psací potřeby.
Potřebujete dát kurz jako dárek?
V registračním formuláři si napište o dárkový voucher a my Vám ho obratem zašleme!