Omáčky a pesta pro italské těstoviny 4x jinak a dort italské babičky jako bonus!


24. 2. 2020
15:30 - 18:30

Naučme se upravovat těstoviny spolu s italským šéfkuchařem Gian Luca Giardinem. 

Pochází z Livorna a v restauraci se narodil. Jeho maminka předělala bar svých rodičů v malou pizzerii a Gian Luca v ní odmala s bratrem pomáhal. Všichni předpokládali, že ji jednou převezme. Gian Luca v tom ale neviděl žádnou budoucnost, a tak v roce 2000 Itálii opustil a odjel do Austrálie. Na jedné party v Sydney potkal italského kuchaře přibližně ve věku své maminky. "Neskutečně mě inspiroval. Miloval svou práci a tohle nadšení mi předal. Pocházel ze Sicílie, ale rád experimentoval a míchal italské pokrmy s asijskou kuchyní. Naučil jsem se tak úplně nově vařit."  Zde potkal svou manželku, která je češka. Následně se přestěhovali do Londýna, kde Gian Luca začal pracovat jako šéfkuchař, a poté do Dublinu, kde dostala práci jeho žena. Následně společnost, ve které pracovala jeho žena otevírala pobočku v Čechách a tak ji oslovili. Nakonec se do Čech přestěhovali v roce 2008 Gian Luca nastoupil jako kuchař do Zátiší Group. 

Kurz přípravy těstovin je kurzem, který účastníky seznámí s úpravou tradičních těstovin a to v suchém a čerstvém stavu. 

Naučí vás recepty na:

 a) špagety s brokolicovým pestem

b) penne s bazalkovým pestem

 a) (ravioli) s pravou italskou salsou z loupaných rajčat 

b) tortellini ve vývaru 


Jako bonus si pro vás pak připravil přípravu tradičního babiččina dortu s krémem bez použití másla tak, jak ho zná od své babičky z dětství


Časová náročnost kurzu: 3 hodiny

Vhodné pro: všechny kategorie včetně amatérských kuchařů

Cena kurzu: 1500 Kč (pro zaměstnance školních jídelen za zvýhodněnou cenu 1250 Kč)


Zaujal vás kurz? Registrujte se!