Omáčky a pesta pro italské těstoviny 4x jinak a dort italské babičky jako bonus!
Naučme se upravovat těstoviny spolu s italským šéfkuchařem Gian Luca Giardinem.
Pochází z Livorna a v restauraci se narodil. Jeho maminka předělala bar svých rodičů v malou pizzerii a Gian Luca v ní odmala s bratrem pomáhal. Všichni předpokládali, že ji jednou převezme. Gian Luca v tom ale neviděl žádnou budoucnost, a tak v roce 2000 Itálii opustil a odjel do Austrálie. Na jedné party v Sydney potkal italského kuchaře přibližně ve věku své maminky. "Neskutečně mě inspiroval. Miloval svou práci a tohle nadšení mi předal. Pocházel ze Sicílie, ale rád experimentoval a míchal italské pokrmy s asijskou kuchyní. Naučil jsem se tak úplně nově vařit." Zde potkal svou manželku, která je češka. Následně se přestěhovali do Londýna, kde Gian Luca začal pracovat jako šéfkuchař, a poté do Dublinu, kde dostala práci jeho žena. Následně společnost, ve které pracovala jeho žena otevírala pobočku v Čechách a tak ji oslovili. Nakonec se do Čech přestěhovali v roce 2008 Gian Luca nastoupil jako kuchař do Zátiší Group.
Kurz přípravy těstovin je kurzem, který účastníky seznámí s úpravou tradičních těstovin a to v suchém a čerstvém stavu.
Naučí vás recepty na:
a) špagety s brokolicovým pestem
b) penne s bazalkovým pestem
a) (ravioli) s pravou italskou salsou z loupaných rajčat
b) tortellini ve vývaru
Jako bonus si pro vás pak připravil přípravu tradičního babiččina dortu s krémem bez použití másla tak, jak ho zná od své babičky z dětství
Časová náročnost kurzu: 3 hodiny
Vhodné pro: všechny kategorie včetně amatérských kuchařů
Cena kurzu: 1500 Kč (pro zaměstnance školních jídelen za zvýhodněnou cenu 1250 Kč)